Sultanlar vuruldu ..

Azerbaycan, Sırbistan, Rusya ve son olarak İtalya'yı devirerek seri galibiyetlere imza atan Voleybol Milli Takımı, Türkiye elemelerindeki son maçında Almanya'ya mağlup oldu. Neslihan'ın turnuvadaki en kötü oyununu oynaması ve smaçların çoğunun dışarı gitmesiyle Türkiye, güçlü rakibi Almanya önünde 3 sette de etkili olamadı.

Sultanlar vuruldu
16. Dünya Bayanlar Grand Prix Avrupa Elemeleri'nin 5. gününde Türkiye, elemelerdeki ilk yenilgisini Almanya karşısında 3-0'lık sonuçla aldı. Maça iyi başlamasına rağmen file önünde savunma yapmayı unutan ay-yıldızlılar, skorda geriye düştüğü ilk sette Neslihan'ın smaçlarla kazandırdığı sayılarla ümitlense de seti 25-14 kaybetti. Alman ekibinde Rinker'in ektili oyunu karşısında ikinci setten de 25-19 yenik ayrılan taraf yine Türkiye oldu.

Maçta ilk kez 3. sette rakibi Almanya karşısında 6 sayılık (10-4) üstünlük yakalayan Türkiye, Neslihan'ın elemelerdeki belki en kötü oyununu oynaması, smaçlarının hep dışarı gitmesi nedeniyle takıma çok sayı kaybettirdi. Setin ilerleyen bölümlerinde Neslihan'ın antrenörü tarafından saha kenarına alınması, zaten etkisiz hücum gücü iyice zayıflayan ay-yıldızlı ekip, seti 25-18 karşılaşmayı da 3-0 kaybetti.

Kazanmayı haketmedik

Voleybol Takımı Antrenörü Alessandro Chappini, “Kazanacak bir oyun sergilemedik” dedi. Sözlerine Almanya'yı tebrik ederek başlayan Chappini, “Maça çok iyi hazırlanmışlar. Tüm smaçörlerimiz verimsiz oynadı. Bu maçtan ders çıkararak bugün oynayacağımız Bulgaristan maçına çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Bulgaristan'ı daha önce yenmiş olmamız, bizi bu takımı küçük görmek gibi bir hataya düşürmemeli” diye konuştu.

yeni şafak

0 yorum: