O kale düşmedi ..

Önceki 5 maçta da yendiğimiz Malta, “Zafer günü” olarak kutladığı 1565'teki kuşatmanın yıldönümü olan dün gece millilerimize duvar oldu. 40 ve 74'te iki kez öne geçen Malta'yı 45 ve 76'da Halil ve Servet ile yakaladık. Maç rakip ceza sahasında oynandı ama bu “kuşatmada” da o kale dayandı.

O kale düşmedi
Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nda 7. maçına çıkan A Milli Takım, Malta deplasmanında sahadan 2-2 berabere ayrılarak kritik iki puan yitirdi. Kalabalık Malta defansının arasında milliler, pozisyon bulmakta zorlanırken, 40. dakikada ceza sahası içinde topu önüne alan Said, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Yenik duruma düşen ay-yıldızlılar, oyunu rakip kaleye yıktı ve atak üstüne atak geliştirdi. Bunalan Malta savunması 44. dakikada Halil'in golüne engel olamadı. Sol kanatta hareketlenen İbrahim Üzülmez, topu yerden ceza sahasına gönderdi, Halil'in sert şutunda top önce üst direğe sonra kaleci Haber'e çarparak ağlarla buluştu: 1-1.

ÇARŞAMBA KRİTİK GÜN

62'de savunmamızın arkasına sarkan Pace topu içeri çevirdi, topa dokunan olmadı. Rakip kalede gol aradığımız dakikalarda Malta tehlikeli olmaya başladı. İlk yarıdaki şokun aynısı 74'de yaşandı. Kontratakta Schembri'nin ayağıyla Malta, 2-1 öne geçti. Bu golden iki dakika sonra Servet ile eşitliği sağladık. Erken beraberlikleri bulmamıza rağmen üstünlük sayısını rakip kaleye bırakamadık. 82'de Ayhan'ın pasında Emre savunmanın arkasına sarktı. Boş pozisyondaki vuruşu direkten çıktı. Milliler çarşamba günü kritik maçta İstanbul'da Macaristan ile oynayacak.

Beşiktaş'ın milli kale hasreti bitti

Fatih Terim'in Malta karşısında kalede görev verdiği Hakan Arıkan, Beşiktaş'ın milli kale hasretine son veren isim oldu. Arıkan, siyah-beyazlı takımdan bir kaleci olarak yaklaşık 7.5 yıl sonra milli takım kalesini korudu.

Maltalılar sokağa döküldü

Sahasında Türkiye ile 2-2 berabere kalan Malta Milli Takımı oyuncuları, maç sonrası bu sonucu büyük sevinçle karşıladı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte saha içinde kendilerinden geçen Malta oyuncuları, tribünleri gezerek taraftarlarıyla mutluluklarını paylaştılar. Maltalılar, Türkiye karşısında alınan beraberliğin kutlamalarını geç saatlere kadar sürdürdüler.

İtalya, Fransa'ya rövanşı vermedi

İskoçya-Litvanya : 3-1
Gürcistan-Ukrayna : 1-1
Rusya-Makedonya : 3-0
Lüksemburg-Slovenya : 0-3
İngiltere-İsrail : 3-0
Belarus-Romanya : 1-3
Letonya-K. İrlanda : 1-0
Sırbistan-Finlandiya : 0-0
S.Marino-Çek Cum. : 0-3
Slovakya-İrlanda : 2-2
Galler-Almanya : 0-2
Hırvatistan-Estonya : 2-0
İsveç-Danimarka : 0-0
Hollanda-Bulgaristan : 2-0
İtalya-Fransa : 0-0

Macaristan ve Norveç galip

Avrupa Şampiyonası elemelerinde grubumuzdaki diğer maçlarda Macaristan ve Norveç haftayı 3'er puanla kapattı. Grupta ikinci sırada bulanan Bosna Hersek'i avlayan Macaristan, Zoltan Gera'nın penaltı golüyle maçtan 1-0 galip ayrıldı. Grubun diğer maçında ise Norveç deplasmanda Moldova'yı tek golle geçti. Norveç'e galibiyeti getiren golü 47. dakikada İversen kaydetti. Konuk ekip Moldova galibiyetiyle grupta puanını 16'ya çıkararak iddialı konuma geldi.

yenişafak


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

0 yorum: