Durmak yok yola devam ( VİDEO )..

Kara Kartal 63 dakika 10 kişi oynayan rakibini 2. yarıda attığı gollerle yıktı. Bobo, Sheriff ağlarını 2 kez sarstı, Koray tabelayı 3-0 yaptı.

Durmak yok yola devam
Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımını 3-0 mağlup etti ve Devler Ligi'ne bir adım daha yaklaştı. İlk maçı 1-0 ile geçen siyah-beyazlılar rakibinin ilk yarıda 10 kişi kalmasıyla rövanşta rahat bir galibiyet aldı. 27. dakikada İbrahim Üzülmez'e çok sert bir faul yapan Mamah, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Mamah'ın kırmızı kart görmesiyle, rakibi 10 kişi kalan Beşiktaş, 34. dakikada İbrahim Kaş ile müsait pozisyondan yararlanamadı.

GOLLER İKİNCİ YARIDA

Beşiktaş aradığı golleri ikinci yarıda buldu. 53. dakikada Serdar Kurtuluş'un ortasında Delgado ve Tello müsait pozisyonda gol yapamadı. Dakikalar 57'yi gösterdiğinde Beşiktaş, Bobo ile aradığı golü buldu. Delgado'nun ortasını Brezilyalı golcü, iyi değerlendirdi. Bu golden sonra rakibini teslim alan Kartal, 69. dakikada Bobo ile farkı ikiye çıkardı. Karşılaşma 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle ağır tempoda devam ederken Koray Avcı, son dakikada maçın skorunu belirledi: 3-0. Moldova'dan tur biletiyle dönen Beşiktaş, 3. turda Zürih takımına rakip oldu.

Sheriff, 34 maç sonra kaybetti

Moldova'nın Sheriff takımı 33 maç süren kendi sahasında yenilmezlik ünvanını Beşiktaş karşısında kaybetti. Son olarak 3 Ağustos 2005 tarihinde oynanan Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Partizan'a 1-0 mağlup olan Sheriff, Beşiktaş'a 3-0 yenilerek, 34 resmi maç sonra kendi sahasında yenilmiş oldu.

Rakamlarda da Kartal

Beşiktaş maç boyunca 15 şut atarken, Sheriff buna 9 şutla karşılık verdi. Siyah-beyazlılar yüzde 85 pas isabetiyle oynadı. Buna karşılık evsahibi takım yüzde 70 isabetli pas yüzdesi kaydetti. Beşiktaş topla oynamada da rakibine yüzde 62'ye, yüzde 38 üstünlük sağladı. Maç boyunca 8 gol pozisyonuna giren siyah-beyazlılar bunların 3'ünü değerlendirdi. Sheriff takımı ise 2 gol pozisyonu buldu.

Tello ve İbrahim Kaşsarı kart cezalısı

Siyah-beyazlı takımda sarı kart gören Tello ve İbrahim Kaş cezalı duruma düştü. İki futbolcu takımılarının Zürih'le oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında forma giyemeyecek. Beşiktaş Sheriff maçı sonrası rotayı lige çevirdi. Ligin ilk haftasında pazar günü deplasmanda Konyaspor'la karşılaşacak olan siyah-beyazlılar hazırlıklarına ara vermeden başlayacaklar. Beşiktaş bu zorlu karşılaşma için Cumartesi günü Konya'ya gidecek.

YENİ ŞAFAK



0 yorum: