Herkes beni izliyor ..

F.Bahçe'nin büyük maçların takımı olduğunu belirten Brezilyalı yıldız, Anadolu kulüplerine karşı puan kayıplarını en aza indirmeleri gerektiğini söyledi.

Herkes beni izliyor
AHMET BIYIKLI
Geldiğinden bu yana attığı ve attırdığı gollerle F.Bahçe'yi sırtlayan Alex, Lincoln'ün G.Saray'a transferiyle karşılaştırmalara konu olmasına açıklık getirdi. F.Bahçe Kaptanı, Lincoln'ün kendisinden daha iyi olduğu yorumlarıyla ilgili olarak, “Bunlar sizin düşünceniz saygı duyarım. Benim futbolum ortada herkes izliyor. Ayrıca 'Ben daha iyiyim, o daha iyi' gibi bir endişem yok” dedi. Puan kayıpları nedeniyle Zico'nun kendisini uyardığını belirten Alex, F.Bahçe'nin büyük maçların takımı olduğunu, Anadolu kulüplerine karşı da puan kayıplarını en aza indermeleri gerektiğini kaydetti.

YENİLERE DESTEK

Tuncay'ın gitmesiyle F.Bahçe'nin önemli bir güç kaybettiğini söyleyen Brezilyalı yıldız, “Çok büyük bir oyuncu. Takımdan ayrılması tabii ki önemli güç kaybı. Buna şüphe yok. Tuncay uzun yıllar buradaydı ve çok başarılıydı. İngiltere'de de başarılı olması için ona destek olmamız gerekiyor. Sonuçta Türkiye'yi temsil ediyor. Sonuna kadar arkasındayım. Ancak, Tuncay'ın gidişini arkasından sürekli gündeme getirmenin alemi yok. Kendi oyuncularımız var yine güçlüyüz, yenilere destek vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

KEŞKE YILDIZLAR GELSE

Maçlarda ikili mücadelelere girmediği şeklindeki eleştirilere açıklık getiren Alex, 'Kesinlikle mücadelelerden kaçmadım. Top rakibe daha yakın olduğu zaman kendimi riske etmiyorum. Sakatlanabilirim veya karşı tarafı sakatlayabilirim. Bu tarz durumlarda kaçıyormuş gibi görünüyorum ama kesinlikle öyle değil” dedi. F.Bahçe Kaptanı, taraftarların kendisini çok sevdiği, Carlos'un gelmesiyle ilginin büyük bölümünün yıldız oyuncuya kaydığı iddaları için de “Anelka geldiğinde de aynı şeyler söylenmişti. Şimdi Carlos burada. Keşke daha büyük oyuncular gelse. Yıldızların gelmesi hepimiz için iyi” yorumunda bulundu.

Basın ve futbol iç içe kavramlar

Kezman'ın basına tepkisini değerlendiren Alex, basın ve futbolun iç içe kavramlar olduğunu söyledi. Appiah, Kezman ve diğer oyuncularla görüştüğünü söyleyen Kaptan, “Basın ve futbol birbirinden ayrılmazlar. Basının durması gereken yeri bilmesi gerekiyor. Futbolcunun da durması gereken yerler var” dedi.

3-5-2 sisteminde Lugano'ya yeni görev

F.Bahçe, Ç.Rizespor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını dün PAF takımıyla yaptığı maçla sürdürürken 5-0 kazanılan karşılaşmada teknik direktör Zico da takımı 3-5-2 sistemiyle oynattı. PAF karşısında 3'lü savunmayı deneyen Brezilyalı hoca, Önder, Lugano ve Yasin'e görev verirken, Roberto Carlos'u orta sahanın solunda görevlendirdi. Antrenman karşılaşmasında sarı-lacivertli ekibin forveti ise Semih ve Kezman'dan oluştu.

Teknik direktör Zico, denediği yeni sistemde, 3'lü savunmadan oluşan takım dizilişinde, Lugano'ya, arkadaşlarını yönlendirebilecek bir pozisyon verdiğini söyledi. Brezilyalı hoca, yeni takım dizilişiyle ilgili olarak, “Lugano önceki takımında da bu şekilde oynuyordu. Ayrıca oyunculara farklı bir taktikler uygulayabileceğimizi göstermek istedik” diye konuştu.

Taraftarlar Kezman'ı başarılı bulmuyor

F.Bahçe'nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman'ın, önceki gün düzenlediği basın toplantısında Türk medyasını hedef alan açıklamaları, bir internet sitesindeki ankete konu oldu. İnternette sarı-lacivertli kulüple ile ilgili haberler yayınlayan “www.1907haber.com” adlı internet sitesinde devam eden, “Sizce Kezman başarılı mı? Basına yüklenmesi doğru mu?” konulu ankete katılanların yüzde 65'i “Kezman başarılı değil ve açıklamaları yersiz” şıkkını işaretlerken, “Kezman başarılı, basına yüklenmesi doğru” diyenlerin oranı yüzde 35'te kaldı.

YENİ ŞAFAK

0 yorum: