Postiga tamam..

Sarı-kırmızılı yöneticiler, Porto ile 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunan futbolcu ile her konuda anlaşılırken, bonservisi için 4 milyon avro isteyen kulübüyle fiyatı aşağı çekebilmek için pazarlıklar sürüyor.

Postiga tamam
SAVAŞ ÇORLU
Galatasaray yönetimi, aylardır verdiği uzun uğraşlar sonucu aradığı golcü futbolcuyu Portekiz'de buldu. Sarı-kırmızılı yönetimin, İspyanyol Morientes, Arjantinli Crespo, Brezilyalı Baptista, Alman Kuranyi, Kanu ve Pauleta derken dün Porto'nun 25 yaşındaki genç golcüsü Helder Manuel Marques Postiga ile her konuda anlaşma sağladığı öğrenildi. 2009'a kadar Porto ile sözleşmesi bulunan golcü futbolcu için Portekiz kulübü, 4 milyon avro bonservis bedeli istiyor. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, bonservisi için Porto kulübüyle pazarlıkları sürdürüyor. Portekiz Milli takımının da formasını giyen yıldız futbolcu, geçtiğimiz yıl Saint Etienne de geçirdiği kötü tecrübe nedeniyle kiralık formülüne sıcak bakmadığını daha önce açıklamıştı. Bu nedenle Sezgin'in Porto ile bu oyuncunun bonservisini indirebilmek için büyük uğraş verdiği öğrenildi.

TAM BİR SON VURUŞ USTASI

1982 doğumlu ve 1.82 metre boyunda olan genç futbolcu, başarılı gol vuruşlarıyla tanınıyor. 2001-2003 sezonları arasında Porto'da 58 maçta 22 gol kaydeden golcü futbolcu, 2003-2004 sezonunda transfer olduğu Tottenham formasıyla 19 maçta 19 kez fileleri havalandırdı. 2004-2006 yıllarında 47 karşılaşmada 13 gol atan Portekizli futbolcu, 2006'da geldiği ve başarısız günler geçirdiği Fransa'nın St. Ettienne takımında 8 maçta sadece 3 gole imza atabildi. Geçtiğimiz yıl tekrar döndüğü Porto'da 24 maçta 10 kez fileleri havalandıran Postiga, 30 kez giydiği Portekiz forması altında ise 10 gol kaydetti. Bu arada sarı-kırmızılılar'da Ümit Karan'dan sonra forvet Özgürcan'ın da sakatlanmasıyla teknik direktör Feldkamp zor durumda kaldı. Alman hoca, dünkü idmanda kaptan Hakan ile görüşerek kendisine iyi bakmasını istedi.

YENİ ŞAFAK

0 yorum: