Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbolu Takımı Şampiyon !

Cim Bom, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.
20.6.2008


Avrupa Şampiyonlar Kupası birincisi Cim Bom, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'ndeki 2. şampiyonluğunu kazandı. Engelli Yıldızlar ikinci, Beşiktaş üçüncü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ise dördüncü oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde 2007-2008 sezonunu da Galatasaray şampiyon olarak tamamladı. Geçtiğimiz yıl Süper Lig'e çıkan Sarı - Kırmızılı ekip, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanan Play - Off maçları sonunda yenilgisiz olarak ikinci şampiyonluğuna ulaştı. Play - Off'un ilk ayağında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni her iki maçta da yenen Cim Bom, ikinci ayakta ise seride Beşiktaş'ı 3-2 geride bırakıp, finale çıkan Cadbury Kent Engelli Yıldızlar'la karşılaştı.

Cadbury Kent ikinci
Play - Off serisinin ikinci ayağının sabah seansında Cadbury Kent Engelli Yıldızlarla karşılaşan Cim Bom, mücadeleden 89-54 galip ayrıldı ve seride 2-0 öne geçti. İki takım arasında öğleden sonraki karşılaşmayı da Galatasaray 84-61 kazanıp, Süper Lig'deki ikinci şampiyonluğunu ilan etti. 3.'lük - 4.'lük serisinde ise Beşiktaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ilk maçta 61-59, ikinci maçta ise 46-29 yenip, üçüncülük kupasına uzandı.

Kupayı Şerefhan verdi
Geçtiğimiz aylarda Madrid'de Avrupa Şampiyonlar Kupası'nı da kazanan Cim Bom'a lig kupasını Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan verdi. Sarı - Kırmızılı ekip bu sezon da ülkemizi Şampiyonlar Kupası'nda (Champions Cup) temsil edecek. Süper Lig'de normal sezonu son sırada tamamlayan Dostlukspor ile Karagücü takımları 1. Lig'e düşerken, Saran Anadolu ve Adana Engelliler 2008-2009 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek takımlar oldu.

0 yorum: