Fortis Türkiye Kupası Kayserispor'un ..


Dün gece oynanan inanılmaz! maç ile Kayserispor, Fortis Türkiye Kupasının sahibi oldu ve gelecek yıl Türkiye'yi UEFA Kupasında temsil etme hakkınıda kazanmış oldu. Maç izlemeye koyulduğumda nerede ise uyumak üzere idim. İlk yarı bir pozisyon bile göremeyince ilk işim televizyon kumandasını alıp TRT 1'den başka bir kanala zaplamak oldu. Maçta uyumayan yoktur sanırsam.

İkinci yarı ve uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara kaldı. 28 penaltı atışı sonucunda 11 - 10 Kayserispor, Gençlerbirliği'ni yenmeyi başardı. Maç oynanmadan önce Kayserispor'un kupayı rahatça alıcağını düşünüyordum. İki takımda çetin ceviz çıktı ve baskılı oyunlarına rağmen savunmalarından oyuncu geçirmediler.

GENÇLERBİRLİĞİ: Peric, Erkan (Hakan dk. 95), El Saka, Tuna, Ergün, Addo, Mehmet Nas, Engin, Kerem, Isaac (Mehmet Çakır dk. 82), Kahe
KAYSERİSPOR: Ivankov, Koray, Ali Turan, Aydın, Toledo, Mehmet Topuz, Saidou, Ragıp (Kamber dk. 103), Mehmet Eren (Turgay dk. 90+1), Cangele (Kemal dk. 105+2), Iglesias
ATILAN PENALTILAR: Mehmet Çakır, Mehmet Nas, Engin, Ergün, Hakan, Tuna, Addo, Kerem, Peric, Kahe (Gençlerbirliği), Ivankov (2), Saidou, Aydın (2), Kemal, Toledo, Mehmet Topuz, Kamber, Iglesias, Ali Turan (Kayserispor)
KAÇAN PENALTILAR: Kahe, El Saka, Ergün, Mehmet Çakır (Gençlerbirliği), Koray, Turgay, Saidou (Kayserispor)



En çok üzüldüğüm taraf ise hiçbir medya kanalı ve gazetenin bu başarı ile ilgili doğru düzgün bir haber yapmayışı oldu. İnternet sitelerinde bile ikinci bir planda kalmış bir haber gibi sunuldu. Ayrıntılı hiçbir şey yoktu.

Anadolu takımlarına sahip çıkılmadığı sürece bir lig şampiyonunun çıkması çok zor gözüküyor.

0 yorum: