Kayseri Erciyesspor : 3 - Maccabi Tel Aviv : 1 ( video )


Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Kayseri Erciyesspor, 6'da İlhan ve 15'de Köksal ile iki farklı öne geçti. 41'de Haddad, İsrail ekibini az da olsa umutlandırdı. 72'de Alaattin maçın skorunu belirledi. Bu sonuçla Kayseri Erciyes, tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Kupası'nda büyük bir başarıya imza atarak 1. tura çıktı.

UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Kayseri Erciyesspor, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Maccabi Tel Aviv'i 3-1 mağlup ederek 1. tura yükselmeyi başardı. Erciyesspor maça fırtına gibi girdi. 6. dakikada topla buluşan İlhan, topu filelere gönderdi: 1-0. 15. dakikada bu kez Köksal, iki defans oyuncusunu geçip topu ağlara bıraktı: 2-0.

ALAATTİN'DEN SON NOKTA

İlk 15 dakikada yediği gollerle büyük şok yaşayan İsrail temsilcisi, 41'de Haddad'ın kafa vuruşuyla biraz olsun umutlandı: 2-1. İlk yarı bu skorla bitti. İkinci yarıda defans ağırlıklı oynayan Erciyes, 72'de ani yakaladığı kontra atakta Alaattin'in vuruşu defansa da çarparak ağlara gitti: 3-1. Bu sonuçla Erciyes, büyük bir başarıya imza atarak 1. tura yükseldi.

Futbolcularım bir hayali gerçekleştirdi

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut, UEFA Kupası'nda 1. tura çıkmalarının çok büyük bir başarı olduğunu söyledi. Maccabi Tel Aviv gibi güçlü bir ekibi saf dışı bıraktıklarını belirten Bulut, “Futbolcularım bir hayali gerçekleştirdi. Kimse bize şans vermedi. Ancak ben ve futbolcularımız tura inandık. İlk kez katıldığımız Avrupa kupalarında tur atlamak inanılmaz bir duygu” dedi.



YENİ ŞAFAK

0 yorum: