ANKARA CUP'TA FİNALİN ADI: ANKARASPOR-GAZİANTEPSPOR!..

Milli maçlar nedeniyle Süper Lig'e verilen arada düzenlenen 'Ankara Cup' futbol turnuvasında Gaziantepspor ile Ankaraspor finale kaldı.
08 Eylül 2007 Cumartesi 02:17

Milli maçlar nedeniyle Süper Lig'e verilen arada düzenlenen 'Ankara Cup' futbol turnuvasında Gaziantepspor ile Ankaraspor finale kaldı.

Türkiye'nin Malta ve Macaristan ile yapacağı milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirmek isteyen Ankaraspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor ve Gaziantepspor'un katılımı ile düzenlenen 'Ankara Cup' futbol turnuvası başladı.

Yenikent ASAŞ Stadı'nda oynanan günün ilk maçında Gaziantepspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın normal süresi Bursaspor'da Sercan'ın 8. ve Gaziantepspor'da Ali Cansun'un 52. dakikada attığı gollerle 1-1 sona erdi. Penaltı atışları sonrasında rakibine 7-6 üstünlük sağlayan Gaziantepspor finale yükseldi.

Turnuvanın ikinci maçında ise Ankaraspor ile Çaykur Rizespor karşılaştı. Çaykur Rizespor 10. dakikada Ergün ile 1-0 öne geçerken, Ankaraspor 20. dakikada Galatasaray'dan transfer ettiği golcü oyuncu Necati Ateş'in ayağından bulduğu penaltı golü ile durumu 1-1 yaptı.

Normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın ardından Ankaraspor penaltı atışları sonrasında rakibine 6-4 üstünlük sağlayarak finale yükselen ikinci takım oldu.

Turnuvanın finalinde Ankaraspor ile Gaziantepspor, pazar günü saat 20.00'de şampiyonluk için karşılaşacak. Aynı gün saat 18.00'de de Bursaspor ile Çaykur Rizespor 3.'lük mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Ankarasporlu Murat, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, 4 haftadan bu yana iyi sonuş alamadıklarını belirterek, "Bugün de kötü gol yedik. Moral bulmaya çalışıyoruz. Daha iyi oynayıp, kupayı alıp moralli başlamak istiyoruz" dedi. Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç ise, turnuvanın kendileri için çok iyi olduğunu ifade ederek, "Futbolcularımızın maç eksiği vardı. Kendilerini görmek için iyi oldu. Ocak ayına kadar yeterli futbolcumuz var. Eğer yetmezse Ocak ayında futbolcu transferi
yapabiliriz" dedi.

Ankarasporlu Anıl da takıma yeni katılan futbolcuların olması nedeniyle uyum sorunu yaşadıklarını kaydederek, "İlk galibiyetimiz penaltılarla da olsa güzel bir şey. Maçta iyi oynadık" dedi.

Çaykur Rizesporlu futbolcu Metin ise, teknik direktör Susiç ile yeni başladıklarını belirterek, takımı daha iyi tanımak için bu turnuvanın yararlı olduğunu söyledi. Gaziantepsporlu Volkan da Gaziantepspor'un şampiyon olması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

habervitrini.com

0 yorum: