Sheriff'in yıldızını söken Bobo fiyatını katladı..

Brezilyalı yıldız iki gol attığı Sheriff maçının yıldızı olurken, değerini artırdı. Beşiktaş yönetimi Bordeaux ve Saint Etienne'nin istediği Bobo'nun bonservis bedelini 15 milyon euroya çıkardı.

Sheriff''in yıldızını söken Bobo fiyatını katladı
Fransa Birinci Ligi takımlarından Bordeaux ve Saint Etienne takımlarının peşine düştüğü Bobo, Sheriff maçında oynadığı futbol ve attığı golle fiyatını ikiye katladı. Moldova'da oynanan karşılaşmadan sonra bir açıklama yapan yönetici Ertunç Soğancıoğlu, “Her futbolcu değerini bulursa gidebilir. Bobo'nun da değeri 15 milyon eurodur” açıklamalarını yaptı. Yönetimin de Brezilyalı futbolcunun aldığı yıllık ücrete 600 bin euro zam yapmayı planladığı öğrenildi. Yurt dışından çok sayıda teklifler alan Bobo ise “Ben başka takımda forma giymeyi istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'a geçen sezon resmi maçlarda 19 gol kazandıran Bobo, yeni sezon öncesi takımının yaptığı 3 resmi karşılaşmada da fileleri havalandıradı. Ortaya koyduğu muhteşem futbolla özellikle Fransız kulüplerinin gözdesi haline gelen ve bu nedenle uğruna kulübünün Fransa'nın St. Etienne takımını FIFA'ya şikayet ettiği Bobo, attığı gollerle yeni sezonda da takımının en büyük silahı olacağını herkese gösterdi. Takımının Sheriff'le oynadığı Şampiyonlar Ligi ön elemesi ilk maçın boş geçen Brezilyalı futbolcu, 2-1 F.Bahçe'nin kazandığı Süper Kupa finalinde şık bir vuruşla takımının tek golünü atmış, önceki gece Moldova'da oynanan Sheriff maçında da fileleri iki kez sarsmayı başarmıştı. Bobo'nun güzel futbolu Kartal'a turu getirmişti.

Gökhan Güleç ve Mustafa Doğan yolcu

Beşiktaş'ta takımdan ayrılacak futbolcular belli oldu. Yönetim Gökhan Güleç ve Mustafa Doğan'dan kendilerine kulüp bulmalarını istedi. Can Erdem'in ise kiralık olarak başka bir kulübe verileceği açıklandı. Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, üç futbolcuyla bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Gökhan Güleç ve Mustafa Doğan'dan kendilerine kulüp bulmalarını istedik. Bu iki futbolcuyu bonservisiyle vereceğiz. Genç oyuncu Can Erdem'i ise kiralayacağız” diye konuştu.

Avrupa'nın parlayan yıldızı Ertuğrul Sağlam

Beşiktaş'ın büyük umutlarla takımın başına getirdiği genç teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yeni sezon öncesi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde takımına kazandırdığı galibiyetlerle teknik adam olarak Avrupa'daki başarısını sürdürüyor. Geçen sezon Kayserispor ile Avrupa'da başarılı bir grafik çizen Sağlam, Beşiktaş'ı da Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön elemeye taşıyarak başarılarına bir yenisini ekledi. Ertuğrul Sağlam, Kayserispor teknik direktörü olarak geçen sezon Avrupa'da 8 maça çıkarken, bu mücadelelerde 4 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet aldı.


YENİ ŞAFAK

0 yorum: