4 kolay lokma..

F.Bahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Liverpool ve Arsenal gibi devlerin arasından Anderlecht'i çekti, Beşiktaş Zürih'le eşleşti. G.Saray, ilk kez UEFA'ya katılan Koprivnica ile oynayacak. Kayseri'nin rakibi Tel Aviv.

4 kolay lokma
Avrupa Kupaları ön eleme turlarında mücadele edecek olan 4 takımımızın rakipleri dün İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonucu belli oldu. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda F.Bahçe Belçika'nın Anderlecht takımını çekti. Sarı-lacivertliler ilk maçı sahasında oynayacak. Beşiktaş ise Sheriff'i elerse İsviçre'nin Zürih takımıyla ilk maçını deplasmanda yapacak. İlk maçlar 14-15 Ağustos, rövanşları 28-29 Ağustos'ta oynanacak. UEFA 2. ön eleme turunda ise G.Saray, Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica, Erciyesspor, İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla eşleşti. İlk maçlar 16 Ağustos'ta rövanş ise, 30 Ağustos'ta. Erciyes ve Cimbom ilk maçını deplasmanda oynayacak.

Anderlecht eski günlerini arıyor

F.Bahçe'nin rakibi Anderlecht, 1975 ile 1990 yılları arasında Avrupa'da fırtınalar estirdi. Belçika temsilcisi, 1976 ve 1978 yıllarında Kupa Galipleri Kupası'nı aldı, aynı kupada iki kez final oynadı. 1983'te UEFA Kupası'nı kazanan Anderlecht, 1976 ve 1978 yıllarında da Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Zürih tam bir lejyoner takımı

Beşiktaş'ın Sheriff'i elemesi halinde karşılaşacağı Zürih, son 2 yıldır İsviçre'de lig şampiyonluğunu kazandı. Zürih maçlarını 17 bin 600 kişilik Hardturm Stadı'nda oynuyor. Genç takıma sahip İsveç temsilcisinin bu sezonki kadrosunda 12 yabancı futbolcu bulunuyor. En önemli silahları ise Nijeryalı Okonkwo.

Koprivnica'nın stadı 3 bin kişilik

G.Saray'ın UEFA Kupası 2. ön eleme turunda eşleştiği Hırvat ekibi Slaven Koprivnica, tarihinde ilk kez UEFA Kupası'nda mücadele ediyor. Teknik direktörlüğünü 38 yaşındaki Krnoslav Jurcic'in yaptığı Hırvat ekibi, UEFA Kupası 1. ön eleme turunda Arnavutluk temsilcisi Teuta'yı 6-2 ve 2-2'lik skorlarla elemeyi başardı. Hırvatistan'ın Koprivnica kentinin takımı olan Slaven Koprivnica, maçlarını 3 bin kişilik Gradski Stadı'nda oynuyor.

İsrail futbolu yükseliş içinde

Kayseri Erciyes'in rakibi Maccabi Tel Aviv, İsrail'in en başarılı futbol kulübü. Maccabi Tel Aviv son yıllarda yükselişe geçen İsrail futbolunun en önemli temsilcisi. Tel Aviv'in ateşli bir taraftar topluluğu bulunuyor. Otorotiler, Erciyes'in dört takım içinde en zorlu kurayı çektiği görüşünü savunuyor.


YENİ ŞAFAK

0 yorum: