Euro 2008 e Elveda Yakın

A Milli Takım, EURO 2008 elemelerinde zor maçların üstesinden geldi, “Çantada keklik” denilen maçlarda beklemediği puan kayıplarına uğradı. Milliler, Yunanistan ve Norveç'in firesiz bitirdiği Malta ve Moldova sınavlarını 4 puan bırakarak noktaladı. Ay Yıldızlılar bir büyük kaybı da Bosna Hersek'e yenilerek yaptı.
A Milli Takım 2008 Avrupa Şampiyonası C Grubu elemelerinde hiç beklemediği puan kayıpları yaparak, final umudunu son 3 maça bıraktı. Ay Yıldızlılar grup elemelerinin son iki sırasında bulunan Malta ve Moldova ile oynadığı 4 maçtan 2'sini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı. Ay Yıldızlılar grubun en zayıf halkası olarak gösterilen bu iki takımdan 8 puan alabilirken, Yunanistan ve Norveç hiç fire vermedi. Milli Takım bir büyük sürprizi de Yunanistan'ın 2 maçta dize getirdiği Bosna Hersek'e yenilerek yaşadı. Aynı Bosna Hersek, Norveç'i kendi evinde yenerek tur umutlarımızın devam etmesini sağladı.
ÜÇ MAÇI KAZAN VE GİT
Fatih Terim'in de dediği gibi, “Türkiye büyük maçların takımı...” İlk 2 için çekiştiğimiz Yunanistan ve Norveç maçlarında kaleci hatalarının bize yardımcı olduğu yorumları yapılsa da, Türkiye basit savunma hataları sonucu goller yedi. Türkiye'nin EURO 2008 finallerine gidebilmesinin formülü açık: Yunanistan ve Norveç'i yen, final biletini eline al...” Aksi sonuçta finalistleri, ihtimal hesapları tayin edecek.
TÜRKİYE
Malta : 2-0Malta (D) : 2-2Moldova : 5-0Moldova (D) : 1-1Bosna Hersek (D) : 1-2
YUNANİSTAN
Moldova (D) : 1-0Moldova : 2-1Malta (D) : 1-0Bosna Hersek (D) : 4-0Bosna Hersek : 3-2
NORVEÇ
Moldova : 2-0Moldova (D) : 1-0Malta : 4-0Bosna Hersek : 1-2
UEFA: Calancea yıldızlaştı
UEFA resmi internet sitesinde Moldova-Türkiye maçıyla ilgili yaptığı yorumda, “Türkiye galibiyet golünü ararken, Moldova kalecisi Calencea'yı yıldızlaştırdı” ifadesini kullandı.
Yunanistan startı verildi
Milli Takım, Moldova maçının ardından dün sabah yurda döndü. Milliler dinlenmeden, Yunanistan maçı hazırlıklarına başladı.
Millilerde bir şok da Hakan Şükür'den
Yunanistan maçı hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım'da Hakan Şükür şoku yaşanıyor. Moldova maçında kaleci Hakan Arıkan'ın sakatlanmasının ardından bir sakatlık haberi de Hakan'dan geldi. Ay-yıldızlıların dün akşamki idmanında girdiği ikili mücadele sonrasında sakatlanan Hakan Şükür antrenmanı yarıda bıraktı.
Hastaneye götürülen milli oyuncunun ilk kontrolünde el ayası zarında zedelenme ve kanama tespit edildi. Hakan'ın eli atele alınırken, Milli Takım doktoru Cengiz Dinç, Hakan'ın kritik Yunanistan maçında oynayıp oynamayacağının yarın yapılacak kontrolün ardından belli olacağını açıkladı.

YENİ ŞAFAK

Kasımpaşaspor : 0 - Trabzonspor : 0 Maçı ( video )

Bordo-mavili ekip, Konyaspor'u yenerek yakaladığı çıkışı Kasım-paşa karşısında sürdüremedi. Maçın son bölümünde özellikle Ömer Rıza'nın gol vuruşlarını iyi yapamaması ve Kasımpaşa'nın katı savunması, golsüz beraberliği getirdi.
Süper Lig'de 8. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşan Trabzonspor, sahadan 0-0'lık sonuçla ayrıldı. 39 yıl sonra karşı karşıya gelen ve Süper Lig'de ilk kez mücadele etme şansı bulan iki takım birbirlerine üstünlük sağlayamadı. 23'te Yattara'nın orta alandan aldığı pasla ceza alanına sol çaprazdan girerek yaptığı vuruşta, top yan ağlarda kaldı. 38'de Tehoue kafayı vurdu, ancak top auta çıktı. 52'de Serdar, müsait pozisyonda topu yan ağlara nişanladı. 66'da Umut'un pasıyla kale önünde poozisyona giren Ömer Rıza kötü bir vuruş yaptı. Son dakikalarda baskısını artıran Trabzonspor, Umut, Ömer Rıza ve Gökdeniz ile mutlak gol pozisyonları buldu ancak Kasımpaşa kalecisi geçit vermedi.
Eksikler hissedildi
Sarı kart cezalısı Hüseyin ve Ayman, Kasımpaşa maçında forma giyemedi. Hasta olan Jabi de Kasımpaşa maç kadrosunda yer almadı.
Karşılaşma öncesi trafik yoğunluğu nedeniyle stada gelişte sıkıntı yaşandı. Birçok taraftar, maç başladıktan sonra stada ulaşabildi.
'Hesabımız tutmadı'
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, planlarının ilk yarıda gol bulup, daha sonra rakibi açmak olduğunu belirterek, “İyi kapandılar. Orta sahada iki önemli oyuncumuz yoktu. Pozisyonlar yakaladık ama atamadık” dedi. Doğan, Sivas maçında hükmen yenik sayılmaları kararının maçtan hemen önce gelmesinin takımı olumsuz etkilediğini de belirtti.
Kasımpaşa'da Lorant devri
Kasımpaşa, Alman teknik direktör Werner Lorant ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık anlaşma sağladı. Kulüp futbol şubesi sorumlusu Mehmet Süha Sidal, Lorant ile yaptıkları görüşme sonunda, protokol imzaladıklarını söyledi. Alman çalıştırıcının, bugün resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.
Futbolcular paralandı
Trabzonspor Yönetimi futbolculara Kasımpaşa maçı öncesi 7 milyon YTL'lik ödeme yaptı. Genel Sayman Emin Kahraman, yaptıkları 7 milyon YTL'lik ödemenin transfer taksitleriyle primleri kapsadığını belirtti. Kahraman, Trabzonspor'un sporcularına en düzenli ödeme yapan kulüplerin başında geldiğini belirterek, “Yönetimimizin temel felsefesi oyuncularımıza karşı taahhütlerimizin zamanında yerine getirilmesidir. Uygulamalarımız bu konudaki hassasiyetimizi ve güvenilirliğimizi ortaya koymaktadır” dedi.

YENİ ŞAFAK